Honderdjarig Fintro zet voluit in op Vertrouwensbankieren

Fintro – Belgian press review (3/7/2019) Fintro viert dit jaar haar honderdjarig bestaan.

Het vroegere “blauwe fabriekje” of “Krediet aan de Nijverheid” is intussen een dochter van BNP Paribas Fortis. De bank, die uitsluitend met zelfstandige agenten werkt, profileert zich als een buitenbeentje in de sector. Terwijl de grootbanken massaal de kaart van meer digitalisering trekken, zet Fintro in op het uitbouwen van een vertrouwensrelatie met de klant. “We gaan voor ’the battle of the hearts’, terwijl de sector toegespitst is op ‘battle of the screens'”, verwoordde topman Luc Keppens het. Fintro telt 302 kantoren en 311.000 actieve klanten in ons land.

Elk jaar komen er volgens Keppens zo’n 10.000 nieuwe klanten bij. “We zijn misschien niet de meest bekende bank, maar profiteren va n mond-t ot-mondreclame. Dat is onze sterkte, we willen ook in de toekomst de meest aangeraden bank blijven”, luidt het. Doordat Fintro een dochter is van grootbank BNP Paribas Fortis, kan ze diens producten en IT-oplossingen aan haar klanten aanbieden. “Hierdoor hebben we van de kleinere spelers het ruimste productaanbod en blijven onze investeringen relatief beperkt. Onze belangrijkste activa zijn de zelfstandige bankagenten”, aldus Keppens. Deze bankagenten bouwen aan een langetermijnrelatie met de klant, soms zelfs over verschillende generaties heen. “Op die manier is de fysieke nabijheid van een Fintro-kantoor minder een issue.

Wat telt is de vertrouwensrelatie die is opgebouwd”, getuigt Henri Hoet, die bankagent is in Diksmuide en klanten heeft tot in de Oostkantons. Fintro liet een extern bureau peilen naar “de ideale bank” van de Belg en daaruit blijkt dat een vaste contactpersoon of -team en persoonlijk advies belangrijk is voor 57 procent van de Belgen. Dat is dan ook de niche waarop Fintro zich richt. “Er is een groep, ook jongere en digitaal georiënteerde klanten, die graag meer persoonlijk contact wil met zijn bank”, klinkt het. Een andere niche waarop Fintro zich richt zijn zelfstandige klanten, zoals vrije beroepen en kleine kmo’s.

Zij zijn het sterkst stijgende segment, intussen goed voor ongeveer 15 procent van het cliënteel.

Lees hier de persartikels

bron:  Belga


Disclaimer - Privacy - © copyright Webassur.be & Fintro Vrancken Finance - Powered by Modulink.be - Webassur